Siz değerli misafirlerimiz ile doğrudan veya dolaylı şekilde ilişkide olan ve aynı zamanda birbiri ile temas halinde olan otel çalışanlarımızın hijyeni, onların sağlıklı kalmaları ve bu konuda bilinçlenmeleri, etkili bir genel hijyen uygulaması için en önemli faktörlerden birisidir. Bu konuda alınan önlem ve uygulamalarımız aşağıdadır.
Golden orange hotel çalışanlarımız ile ilgili önlem ve hijyen kurallarımız
- Çalışanlarımız işbaşı yapmadan önce genel sağlık taramasından geçirilmekte ve dijital termometreler ile ateş ölçümleri yapılmaktadır. Ateşi yüksek ve hastalık ile ilgili bulgulara rastlanan personelimiz işbaşı yaptırılmamaktadır. Kendisini iyi hissetmeyen personelimize is yerine gelmemeleri ve yapılacak işlemler konusunda talimat verilmiştir.
- Personel üniformaları sıklıkla değiştirilerek yıkanmakta ve personelimiz işbaşı yapmadan önce dezenfekte uygulamasından geçmektedirler.
- Personel ortak kullanım alanlarında ve geri plandaki çalışma ünitelerinde yeterli sayıda dezenfeksiyon ünitesi mevcuttur. Her personelimiz hangi departmanda görev yaparsa yapsın ellerini dezenfekte etmekle beraber mutlaka her saatte bir ellerini kuralına göre yıkamak zorundadır.
- Kat hizmetleri, temizlik hizmetleri, yiyecek ve içecek üretim alanlarında ve bulaşıkhane gibi geri planda çalışan personelimiz maske ve tek kullanımlık eldiven takmak zorundadır.
- Personel ortak kullanım alanlarında pandemi ve hijyen konularında afisler, broşürler bulunmakta ve bu alanlarda güvenli fiziki mesafe kuralı uygulanmaktadır.
- Her çalışanımız, misafirlerimiz ile ve de kendi aralarındaki ilişkilerinde güvenli fiziki mesafe kuralını bilmekte ve uygulamaktadır. Misafir ile direkt ilişkide bulunan çalışanlarımıza maske uygulaması yapmaktadırlar.
Dezenfeksiyon işlemlerimiz genelmekânlar hijyen ve temizlik kurallarımız
Tüm genel alanlarda ve WC’lerde, devamlı dokunulan yüzeyler, kapı kolları, tırabzanlar, asansörler, asansör butonları, lavabolar, bataryalar, pisuar ve klozetlerin temizliğine her zaman olduğu gibi büyük özen gösterilmekte su ve deterjanla temizlik yapıldıktan sonra sulandırılmış çamaşır suyu ve klor tabletleri kullanılmaktadır. Tüm bu islerde çalışan personelimiz bu işlemlerini maske ve tek kullanımlık eldivenler ile yapmaktadır.
- Tüm genel mekânlarımızda, WC’lerimizde ve ihtiyaç duyulan her noktada el dezenfeksiyon aparatı ve üniteleri bulunmakta ve bunların takibi de titizlikle yapılmaktadır.
- Temizlik ve dezenfeksiyon aralıkları sıklaştırılarak hazırlanan detaylı kontrol listeleri vasıtası ile denetlenmektedir.
- Asansörlerimizin kapasite kullanımları aynı anda, sadece bir ailenin üyeleri, aynı gruptan 4 kişi veya birbirini tanımayan maksimum 2 kişi binebilecek şekilde sınırlandırılmıştır. Asansör kullanım talimatları görünür yerlere koyulmuştur.
- Tüm ortak kullanım alanları ve genel mekânlardaki oturma grupları güvenli fiziki mesafeler dikkate alınarak yeniden düzenlenmiştir.
- Siz değerli misafirlerimizin kolay ve hijyenik olarak güvenli bir şekilde otellerimize girişiniz ve çıkısınız ile alakalı bir takım ilave önlemler alınmıştır.
Check-in ve check-out işlemlerimiz
- Otelimize giriş ve çıkışlarda yoğunluk olmamasını sağlayacak tüm tedbirler alınmış, güvenli mesafe aralıkları gösterilmiş ve beklemek gerektiğinde güvenli dinlenme alanları oluşturulmuştur.
- Kapı kartları misafirlerimiz otele giriş yapmadan önce hazırlanarak dezenfekte edilmiş ve korumalı kılıflarında misafirlerimize güvenli şekilde verilecektir. Gereken belgeleri doldurmak için tarafınıza verilen kalemler özel kılıflarında ve bir kullanımlık şekilde hazırlanmıştır. Tüm giriş kayıt işlemleri güvenli fiziki mesafe göz önüne alınmak sureti ile gerçekleştirilecektir.
- Belli limitler dahilinde olmak üzere temassız POS Makinelerimiz kullanılacak ve bu makineler devamlı surette dezenfekte edilecektir.
- Check-in ve Check-out sırasında temas gerektirebilecek tüm işlemler mutlaka güvenli fiziki mesafe kuralı çerçevesinde ve usulüne uygun şekilde yapılacaktır.
- Bavullar ve diğer eşyalar, bu konuda gereken eğitimleri almış olan personelimiz tarafından dezenfekte edilmek sureti ile otelimize alınacak ve misafirlerimizin odalarına güvenli şekilde gönderilecektir.
- Check in esnasında misafirlerimiz ateş ölçümünden geçirilerek, durumları belirlenecek ve not alınacak, olumsuz bir durum olması halinde KVKK kanunları gereğince bu durum sadece kendileri ile paylaşılarak eylem planlarımızda yazıldığı şekilde gerekenler yapılacaktır.
- Resepsiyon ve Lobi alanı düzenli aralıklarla ULV cihazı ile dezenfekte edilmekte, ve siz değerli misafirlerimizin beklerken güvende olması için , güvenli alan oluşturulmaktadır.
Misafir odalarimiz
Tüm misafir odalarımızda amacımız sizlerin hijyenik ve tertemiz bir mekanda konaklamalarınızı yapacağınız ortamı sizlere sunmaktır.
- Oda Temizliğinde çalışan kat görevlisi personel ve idarecilerimiz maske ve tek kullanımlık eldivenler ile çalışmaktadırlar. Her odanın temizliği sonrasında diğer odanın temizliği başlamadan eller yıkanarak yeni maske, eldiven ve temizlik bezleri değişikliği yapılmaktadır.
- Oda temizliklerinde etkili dezenfektan ve çamaşır suyu kullanılmaktadır. Eller ile devamlı dokunulan yüzeylere daha çok önem verilmekte, kapı kolları, bataryalar, telefon ahizesi, televizyon kumandası, klima kumandası, aydınlatma anahtarları, su ısıtıcıları, kahve makineleri, mini barlar temizlikleri yapıldıktan sonra ayrıca dezenfekte edilmektedir.
- Keten ve havlu malzemeleri günlük değiştirilmekte ve bunların toplanması veya yayılması sırasında çırpma ve silkeleme işlemi yapılmamakta bu sayede toz ve partikül oluşumuna izin verilmemekte, kirliler ayrı ayrı poşetlenerek toplanmaktadır.
- Kullanılan tüm keten ve havlular 90 derecede ve yeterli sürelerde yıkanmaktadır.
- Misafirlerimizin günlük kullanımına hazırlanan buklet malzemeleri yerlerine koyulmadan önce dezenfekte edilmekte ve bu ürünlere ek olarak sizlerin kullanımı için ilave tek kullanımlık maske güvenli bir şekilde kullanımınız için odanıza bırakılmıştır.
- Odalarımız temizlik işlemleri bittikten sonra minimum 1 saat süre ile havalandırılmakta ve rutin olarak dezenfekte işlemine tabi tutulmaktadır.
- Oda kapasite kullanımları titizlikle takip edilerek mümkün olduğu kadar seyrek aralıklarla oda yerleştirilmeleri sağlanmakta ve Check-out yapılan odalarımıza tüm temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra belli bir süre yeni misafir alınmamaktadır.
- Otelimizde belli bir süre için oda kapasitelerimiz tamamı ile kullanılmayacaktır. Bu sayede yiyecek ve içecek ünitelerimizde gereken güvenli fiziki temas mesafesinin korunmasının sağlanması hedeflenmektedir.
Yiyecek ve içecek ünitelerimiz
- Tüm Yiyecek & İçecek ünitelerimizin girişlerinde el dezenfeksiyon teçhizatları bulunacak ve girişlerde karşılama ve kapasite kullanımları ile ilgili olarak gerekli yönlendirmeleri yapan personelimiz görev alacaklardır.
- Tüm Yiyecek & İçecek ünitelerimizde masa, sandalye, tabure ve oturum aralıkları, tavsiye edilen güvenli mesafelere uygun olarak düzenlenmiştir. Otelimizin restoran, bar ve genel mekân büyüklükleri ve kapasiteleri son derece ferah ve yeterli durumdadır.
- Masalarımızda masa örtüsü ve bez peçete kullanılmayacaktır, menaj malzemeleri her kullanımlarından sonra uygun şekilde dezenfekte edilecektir.
- Belli bir süre için restoranlarımızda self servis seklinde kullanılan çay ve kahve makineleri misafirlerimiz tarafından kullanılamayacaktır.
- Yiyecek & İçecek ünitelerimizde bulaşıklar el ile değil, mutlaka bulaşık makinesi ile yıkanacak ve ortama göre tek kullanımlık malzemeler ile sunumlar yapılabilecektir.
- Yiyecek & İçecek mekanlarının genel temizlikleri ile masa sandalye, tezgah, büfeler ve diğer tüm malzeme ve materyallerin temizlikleri servis başlangıç ve bitişlerinde usulüne uygun şekilde yapılarak dezenfekte işlemleri gerçekleştirilecektir.
- Otellerimizde açık büfe servis sistemimiz belli bir oranda daraltılacak, büfelerimizde daha hijyenik ve güvenli malzeme ve teçhizatlar kullanılarak sıklıkla yenileri ile değiştirilecektir. Self servise izin verilmeyecek, görevli personelimiz büfelerde devamlı bulunacak, gerekli yönlendirmeleri ve servisi sağlayacaklardır. Kahvaltı hizmetimiz mümkün olduğu ölçülerde A’la carte usulü ile servis edilecektir.
- Siz değerli misafirlerimize sunduğumuz veya üretimini yapmış olduğumuz tüm malzeme ve mamullerimiz güvenli tedarikçilerden satın alınmakta ve gereken tüm kontrol ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra tesislerimize kabul edilmektedir. Tesislerimizde depolanma ve saklanma koşulları ile üretim biçimleri son derece hijyenik ortamlarda yapılmaktadır.
Aktivitelerimiz
- Açık Havuzumuzda şezlong araları güvenli fiziki mesafe kuralına göre seyrekleştirilmek sureti ile yeni düzenler alınmaktadır.
- Havuz temizlikleri her zaman olduğu gibi herhangi bir hastalığa veya salgına yer vermeyecek kimyasal değerlere uygun şekilde yapılmaya devam edecektir.
- Tüm şezlonglar, şezlong minderleri, günlük olarak gereken temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinden geçirilmektedir.
Genel bilgilendirmeler
- Tüm Yiyecek & İçecek ünitelerimizin girişlerinde el dezenfeksiyon teçhizatları bulunacak ve girişlerde karşılama ve kapasite kullanımları ile ilgili olarak gerekli yönlendirmeleri yapan personelimiz görev alacaklardır.
- Tüm Yiyecek & İçecek ünitelerimizde masa, sandalye, tabure ve oturum aralıkları, tavsiye edilen güvenli mesafelere uygun olarak düzenlenmiştir. Otelimizin restoran, bar ve genel mekân büyüklükleri ve kapasiteleri son derece ferah ve yeterli durumdadır.
- Masalarımızda masa örtüsü ve bez peçete kullanılmayacaktır, menaj malzemeleri her kullanımlarından sonra uygun şekilde dezenfekte edilecektir.
- Belli bir süre için restoranlarımızda self servis seklinde kullanılan çay ve kahve makineleri misafirlerimiz tarafından kullanılamayacaktır.
- Yiyecek & İçecek ünitelerimizde bulaşıklar el ile değil, mutlaka bulaşık makinesi ile yıkanacak ve ortama göre tek kullanımlık malzemeler ile sunumlar yapılabilecektir.
- Yiyecek & İçecek mekanlarının genel temizlikleri ile masa sandalye, tezgah, büfeler ve diğer tüm malzeme ve materyallerin temizlikleri servis başlangıç ve bitişlerinde usulüne uygun şekilde yapılarak dezenfekte işlemleri gerçekleştirilecektir.
- Otellerimizde açık büfe servis sistemimiz belli bir oranda daraltılacak, büfelerimizde daha hijyenik ve güvenli malzeme ve teçhizatlar kullanılarak sıklıkla yenileri ile değiştirilecektir. Self servise izin verilmeyecek, görevli personelimiz büfelerde devamlı bulunacak, gerekli yönlendirmeleri ve servisi sağlayacaklardır. Kahvaltı hizmetimiz mümkün olduğu ölçülerde A’la carte usulü ile servis edilecektir.
- Siz değerli misafirlerimize sunduğumuz veya üretimini yapmış olduğumuz tüm malzeme ve mamullerimiz güvenli tedarikçilerden satın alınmakta ve gereken tüm kontrol ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra tesislerimize kabul edilmektedir. Tesislerimizde depolanma ve saklanma koşulları ile üretim biçimleri son derece hijyenik ortamlarda yapılmaktadır.